Management

Italië: garantieprijs van 41 cent per liter melk

Vorige week heeft de Italiaanse minister van landbouw, Stefano Patuanelli, een overeenkomst ondertekend die melkveehouders een prijs van minstens 41 cent per liter melk tot eind maart 2022 garandeert.

De Italiaanse zuivelhandel moet een prijs van minstens 41 cent per liter melk gaan betalen tot eind maart 2022. De overeenkomst houdt in dat de zuivelhandelaren een toeslag van drie cent per liter melk moeten betalen om te zorgen dat melkveehouders minstens 41 cent per liter beuren. De overeenkomst is ondertekend door de landbouworganisaties, de coöperaties, de verwerkende industrie en de grote detailhandelaren. Mocht de toeslag van drie cent niet toereikend zijn om de minimumprijs uit te betalen aan de producenten, dan hebben de verwerkers zich verplicht nog een cent extra te betalen.

De maatregel zou de inkomenspositie van Italiaanse melkveehouders moeten versterken. Ze leiden, net als melkveehouders in andere lidstaten in de EU, niet alleen onder de gevolgen van de coronapandemie, maar hebben ook met extreem hoge energie- en voerprijzen te maken.

Tekst: Wiebke Simon – Bron: AgE – Afbeelding: Pixnio

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?