Management

Stijgende trend zuivelprijs onafgebroken

Al weken stijgen de gemiddelde prijzen die voor zuivelgrondstoffen worden betaald op de tweewekelijkse digitale veiling Global Dairy Trade. Ook op de eerste veiling van december werd gemiddeld 1,4 procent meer betaald.

Met een stijging van 1,4 procent tijdens de veiling van 7 december tot gemiddeld 4.290 dollar per ton product. Al weken stijgt deze gemiddelde prijs van veiling op veiling. De prijs steeg voor alle handelsproducten. De boterprijs steeg met 4,6 procent het hardst.

De ontwikkeling van de prijzen op de GDT-veiling maakt duidelijk dat de stemming op de zuivelmarkt stabiel is. Naast de gemiddelde prijs voor de goederen, steeg ook verhandelde hoeveelheid zuivel ten opzichte van de vorige veiling. Toen werd 30.397 ton verkocht, op 7 december 31.092 ton.

Tekst: Ruth Annette Thiemann – Bron: globaldairytrade.nz, MEG

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?