Management

VS: coronacompensatie melk met terugwerkende kracht

Het economische vangnet voor Amerikaanse melkveehouders is door de overheid van de VS met nog eens 580 miljoen dollar vergroot. Dat is net geen 514 miljoen euro. Melkveehouders die binnen het garantieprogramma vallen worden gecorrigeerd als het verschil tussen melkprijs en kosten voor voeders onder een bepaald niveau komt.

In de periode januari tot oktober 2021 werd volgens het landbouwministerie van de  VS meer dan een miljard dollar verdeeld als compensatie voor melkveehouders.

Doordat het vangnet is vergroot, zullen vooral kleine en middelgrote bedrijven profiteren die hun melkhoeveelheid wel hebben vergroot, maar de productiestijging nog niet hebben aangemeld. Ze zullen ook compensatie ontvangen met terugwerkende kracht voor het uitgebreide deel van hun melkplas. Bedrijven met een gemiddelde jaarlijkse productie tot 2,268 miljoen kg melk kunnen de groei het productievolume voor zowel 2021 als de komende twee jaar afdekken.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?