Management

Fonterra verlaat Rusland

Vorige maandag heeft de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming Fonterra aangekondigd zich terug te trekken van alle zaken die het in Rusland doet. Na de exportstop van zuivel die het in februari aankondigde, worden nu ook filialen en kantoren afgestoten.

Andrew Hoggard, de voorman van de Nieuw-Zeelandse boerenbrancheorganisatie heeft ’s werelds grootste melkexporteur al eerder opgeroepen zich uit Rusland terug te trekken. Een procent van de uitvoer van Fonterra gaat naar Rusland. Deze zuivel kan volgens Fonterra-directeur Miles Hurrell door de sterke marktvraag worden afgezet naar andere markten.

FrieslandCampina verkocht vorig jaar een Russische fabriek inclusief merken aan het Duitse familiebedrijf Ehrmann en heeft daarmee nagenoeg geen activiteiten meer in Rusland. Overigens was Rusland ooit wel een belangrijke markt voor het Nederlandse zuivelconcern.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?