Melkprijs

EDF en ZuivelNL blazen melkprijsvergelijking nieuw leven in

European Dairy Farmers (EDF) en ZuivelNL gaan gezamenlijk de internationale melkprijsvergelijking voortzetten. De partijen streven ernaar om vanaf september 2022 melkprijsinformatie van grote Europese melkverwerkers te publiceren onder de naam EDF-ZuivelNL Internationale Melkprijsvergelijking.

Samen worden standaardberekeningen ontwikkeld en uitgevoerd voor grote Europese zuivelverwerkers om de verschillende betalingssystemen vergelijkbaar te maken. De basis hiervoor is de maandelijkse prijsinformatie naast aanvullende informatie over de individuele zuivelbetalingssystemen van de betrokken zuivelverwerkers die door het EDF-netwerk worden verstrekt.

Het gezamenlijke project werd in 2021 stopgezet vanwege bezuinigingen bij ZuivelNL. Waarop de EDF probeerde het project gaande te houden en de prijsinformatie in eigen netwerk bleef publiceren.

ZuivelNL en EDF besloten onlangs de melkprijsvergelijking voort te zetten onder de naam EDF-ZuivelNL Internationale Melkprijsvergelijking (voorheen LTO Internationale Melkprijsvergelijking).Het project streeft ernaar om vanaf september 2022 een melkprijsvergelijking te publiceren. Ook de gegevens vanaf maart 2021 zullen worden uitgegeven aangezien de EDF de informatie is blijven verzamelen en volgen. (ZuivelNL)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?