Markt | Melkprijs

Langetermijnverwachting melkprijs 38,50 euro

Het panel ‘Langetermijnprognoses melkveehouderij’ schat de gemiddelde melkprijs tot en met 2032 in op 38,50 euro per 100 kg melk. Dit is een stijging van 1,50 euro ten opzichte van de verwachte melkprijs die vorig jaar tot stand kwam. Dat meldt Wageningen University & Research.

De langetermijnverwachting is een inschatting van de melkprijs op basis van de voorspelde ontwikkelingen van de zuivelmarkt door de EU Agricultural Outlook en de invloed van deze ontwikkelingen op de melkprijs in Nederland. Het panel heeft rekening gehouden met een productiedaling (extensivering), een onrustige markt en toenemende kosten.

Op de korte termijn liggen prijsniveaus van zowel melk als voer op een veel hoger niveau. Een lijn die in 2021 was ingezet en versterkt is door de oorlog in  Oekraïne.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
MarktMelkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?