Management

EU: slachtkoeien iets minder goed betaald

Volgens berichtgeving van de Europese Unie werd voor slachtkoeien in de handelsklasse O3 in de week van 18 september gemiddeld 439,32 euro per 100 kg betaald. Dat is 0,3 procent minder dan een week eerder, maar 32 procent meer dan een jaar eerder.

In Nederland, Duitsland, Denemarken en Ierland daalden de prijzen voor ouder koeien met 0,6 tot 0,9 procent. De grootste daling werd gezien in Slowakije en Bulgarije met prijsdalingen van 6,2 respectievelijk 7,8 procent.

Slachtvaarzen werden in dezelfde week over heel Europa voor gemiddeld 506,12 euro per 100 kg verkocht. Dat was 0,4 procent minder dan in de week ervoor. De prijzen in Italië daalden met 2,6 procent. In Denemarken, België, Polen, Ierland en Duitsland liepen de slachtprijzen voor dieren in de handelsklasse R3 met 0,2 tot 0,8 procent terug. In Kroatië en Tsjechië stegen de prijzen met 1,0 respectievelijk 2,7 procent.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?