Markt

Global Dairy Trade: prijsindex gedaald met 4,6 procent

Op de tweede GDT-veiling van oktober was de gemiddelde prijs van alle op de veiling verhandelde producten 4,6 procent lager. Er werd gemiddeld 3.723 dollar er ton product betaald. Op de veiling werd 29.402 ton product verhandeld. Op de vorig veiling was dat nog 30.852 ton.

Bij alle productcategorieƫn is er sprake van een prijsdaling. Meest in het oog springend is de prijs voor volle- en magere melkpoeder. Die daalde met respectievelijk 4,4 en 6,9 procent ten opzichte van de vorige veiling. De prijs die betaald werd voor cheddar en boter daalde met respectievelijk 3,9 en 2,6 procent.

De prijsdalingen zijn sterker dan eerder werd voorspeld, zo zegt Fraser Whinerav, COO van Fonterra. “Ik denk dat dat komt door de inflatiedruk en de angst voor een recessie in verschillende delen van de wereld. Desondanks zijn de verwachtingen voor de middellange termijn volgens Whinerav zeer goed.

Bronnen: globaldairytrade.info

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Markt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?