Melkprijs

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs: 62,51 euro

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor december met 26 cent. Daarmee is de prijs in december 62,51 euro per 100 kilogram melk.

Ook de garantieprijs voor biologische melk stijgt. Voor december wordt er 43 cent meer betaald. Dat komt neer op 65,18 euro per 100 kilo. De verhoging is het gevolg van hogere referentieprijzen in de afgelopen periode. Vorige maand meldde FrieslandCampina al dat het verwacht dat de prijzen verder zouden stijgen. Dat is nu dus het geval.

De garantieprijs voor geldt voor 100 kg gangbare melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kg melk op jaarbasis. De biologische garantieprijs geldt voor 100 kg melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 550.000 kg melk op jaarbasis.

 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?