Melkprijs

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs: 62,25 euro

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor oktober met 1 euro per 100 kilo melk. Daarmee bedraagt de prijs voor volgende maand 62,25 euro.

De biologische garantieprijs wordt eveneens verhoogt: 65,50 euro. Dat betekent ten opzichte van de prijs in september een stijging van 2,75 euro. De verhoging is het gevolg van hogere referentieprijzen in de afgelopen periode. Volgens het zuivelconcern gaan die prijzen verder stijgen.

De garantieprijs voor geldt voor 100 kg gangbare melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kg melk op jaarbasis. De biologische garantieprijs geldt voor 100 kg melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 550.000 kg melk op jaarbasis.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?