Management

Zwitserland: ruimere mogelijkheden voor slachten op veehouderijbedrijf

In de toekomst kan het doden van dieren op het veehouderijbedrijf in Zwitserland of de wie eenvoudiger worden. Een verandering in de verordening over hygiëne bij slachten zorgt daarvoor. Met de veranderingen in de verordening mag onder andere de tijd tussen de doding van het dier en het uitslachten 90 minuten zijn tegen 45 voorheen.

Het Duitse onderzoeksinstituut voor biologische landbouw, Fibl, ziet de vernieuwing in de verordening als een stap vooruit in het dierenwelzijn. Daardoor hebben meer Zwitserse bedrijven de mogelijkheid voor doden van slachtdieren op het bedrijf of in de wei. Dat leidt tot minder diertransporten en minder stress door het slachten.

Inspraak over de voorgenomen verandering is tot 31 januari mogelijk. De nu geldende verordening geldt sinds 1 juli 2020 en stond voor het eerst doden voor slachting op het veehouderijbedrijf toe. Meer dan 100 bedrijven maken volgens Fibl gebruik van de mogelijkheid om slachtdieren op het erf te doden.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?