Management

Duitse zuivel wil GMO-vrije melkstroom wél behouden

De Duitse zuivel wil de GMO-vrije melkstroom niet los laten. Het overgrote deel van de Duitse melkplas is GMO-vrij. Dat verklaarde de Duitse brancheorganisatie van melkverwerkers (MIV) op navraag van Elite. Bovendien zal een label geïntroduceerd worden voor melk die ‘ontbossingsvrij’ is.

80 procent van de Duitse melk wordt GMO-vrij geproduceerd. In het voorjaar was het MIV kritisch over het vasthouden aan GMO-vrije melk, eenvoudigweg omdat er niet voldoende GMO-vrij voer beschikbaar was. Deze uitspraak werd door marktspecialisten gezien als voorbode van het einde van het label ‘ohne gentechnik’ voor melk.

Label ontbossingsvrij

Vanaf medio 2023 moeten deelnemers aan het nieuwe label bewijzen dat hun producten ‘ontbossingsvrij’ geproduceerd zijn. Dat betekent dat de voeders die ze inkopen niet op percelen mogen worden verbouwd die na 31 december 2020 ontbost zijn. Dat moet worden bewezen met nauwkeurige geografische informatie over de herkomst van aangekochte voeders.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?