Markt | Melkprijs

Groei in prijsindex Global Dairy Trade: +3,2 procent

Op de derde GDT-veiling van 2023 is de gemiddelde prijs van alle op de veiling verhandelde producten 3,2 procent hoger in vergelijking met de vorige veiling. Dat meldt het handelsplatform. De gemiddelde prijs bedroeg 3.456 dollar per ton product. Op de vorige veiling was dat nog 3.293 dollar.

In totaal is er 32.582 ton verhandeld en ook dat is hoger dan tijdens de vorige veiling toen er 31.872 ton verhandeld werd. De prijs voor magere melkpoeder is stabiel gebleven. Voor boter werd er 6,6 procent meer betaald. De cheddarprijs steeg met 2,3 procent en watervrij melkvet zat met 4,8 procent in de lift.

Er werd, zo meldt Global Dairy Trade, reikhalzend uitgekeken naar de derde veiling. De reden was de de prijsstagnatie tijdens de tweede veiling van het jaar. Dat kwam toen door de afwachtende houding van China. Van die afwachtende houding is – zo bleek op 7 februari – geen sprake meer. Ruim tweederde van de verhandelde volle melkpoeder heeft een Chinese koper. Dat zou kunnen betekenen dat er hoop is op een groei van de Chinese vraag naar zuivelproducten.

Bron: Globaldairytrade

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
MarktMelkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?