Melkprijs

Garantieprijs FrieslandCampina duikelt naar beneden: -5,50 euro

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs voor boerderijmelk in maart met 5,50 euro naar 50,50 euro per 100 kg melk. Net als in februari is de reden voor de prijsdaling de hoge melkaanvoer vanuit Noordwest-Europe in combinatie met een achterblijvende vraag.

De gemiddelde garantieprijs voor boerderijmelk in 2023 tot en met maart bedraagt 55,50 euro per 100 kilogram melk.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk wordt uitbetaald in de melkcomponenten eiwit, vet en lactose in een vaste verhouding van 6:4:0. De garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilogram melk, bij 3,58% eiwit, 4,45% vet en 4,54% lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 925.000 kilogram melk op jaarbasis.

 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?