Markt

Global Dairy Trade: Stabiele prijzen voor zuivelproducten

Het gemiddelde prijsniveau op het internationale handelsplatform voor zuivelproducten, Global Dairy Trade, is op de meest recente veiling op 20 juni niet veranderd ten opzichte van de veiling daarvoor.

In totaal werd er 20.372 ton aan zuivelproducent verhandeld voor 3.479 dollar per ton. Daarbij laten melkvet (+0,5 procent) en boter (+5,5 procent) een positief prijsverloop zien. Cheddar (-3,3 procent) en magere melkpoeder (-2,3 procent) staan onder druk.

Bij de Global Dairy Trade-veiling van 2 mei zat met name vol melkpoeder in de lift. De prijs steeg destijds met vijf procent tot 3.230 dollar per ton. Deskundigen verwachtten begin mei dat de prijs voor de melkpoeder met name de tweede helft van dit jaar, met name in augustus, september en oktober, zal stijgen. Dat is in juni nog niet het geval geweest. Sterker nog, de prijs lag met 3.172 dollar lager dan een kleine twee maanden geleden.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Markt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?