Markt

Zwitserland: biologische melkproducenten gezocht

De vereniging Bio Suisse is op zoek naar bedrijven die biologisch willen worden. De reden daarvoor is de toenemende vraag naar biologische producten in Zwitserland.

Onder meer vanwege de leeftijd van de huidige melkveehouders, die gemiddeld boven de 50 jaar oud zijn, zoekt Bio Suisse naar nieuwe melkproducenten. In de afgelopen tien jaar zijn de productie en het gebruik van biologische melk gestaag toegenomen. Hoewel er in 2022 wat dalende cijfers waren voor de verkoop van consumptiemelk en boter, werd het niveau van 2019 wel overschreden. Met name biologische kaas is in trek.

Zwitserse biologische melkveehouders krijgen momenteel gemiddeld 9,5 cent per kg meer betaald dan conventionele melkveehouders. In maart kregen ze 82 ct/kg. Ter vergelijking: gangbare melkveehouders kregen in dezelfde maand ongeveer 72 cent/kg.

Bron: Bio Suisse

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Markt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?