Markt

Prijsindex Global Dairy Trade zakt verder

Op de eerste april-veiling van handelsplatform Global Dairy Trade is de gemiddelde prijs van alle verhandelde producten 4,7 procent lager dan op de vorige veiling. Er werd gemiddeld 3.227 dollar per ton product betaald.

138 kopers hebben gezamenlijk 23.828 ton product gekocht. De prijsdaling is vooral toe te schrijven aan de 7,2 procent daling van het melkvrij eiwit. Voor volle melkpoeder is de prijs gedaald met 5,2 procent. Met een prijsstijging van 3,8 procent deed Cheddar het beter begin april.

De gemiddelde prijs die betaald wordt voor producten op het handelsplatform zakt al een tijdje. Op de eerste veiling van februari 2023 na is er elke editie sprake van een daling. Volgens het handelsplatform komt dat onder meer door de terughoudendheid van Chinese kopers.

Bron: GDT

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Markt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?