Markt

Duitsers consumeren minder zuivelproducten

In Duitsland zijn in maart 2023 minder zuivelproducten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Met name in maart zijn de verkoopvolumes gedaald. Volgens onderzoeksbureau NielsenIQ is inflatie de belangrijkste reden voor de dalende verkoop.

In het eerste kwartaal daalde de verkoop van consumptiemelk met 7,8 procent. In maart was dat dalingspercentage 10,9. Ook boter vindt met een verkoopdaling van 8,1 procent in maart minder aftrek. Dat geldt ook voor kaas. Daarvan is er in maart 4,6 procent minder afgezet.

Biologische melk verliest terrein. In het eerste kwartaal daalde de verkoop ervan met 15,7 procent. In maart werd er 17,4 procent minder biologische melk verkocht. Het lijkt erop dat de biologische melk de ruimte laat aan weidemelk, want daarvan werd in het eerste kwartaal 38,3 procent meer verkocht.

Bron: AMI

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Markt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?