Melken

Levensproductie Nederlandse melkkoe stijgt

De gemiddelde levensduur en levensproductie van de melkkoeien in Nederland is in het boekjaar 2022-2023 verder gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Coöperatie CRV. In het afgelopen  boekjaar produceerden de afgevoerde koeien gemiddeld 38.327 kg melk en 3.048 kg vet en eiwit.

Dat betekent 926 kg melk en 77 kg vet en eiwit  meer dan in het vorige boekjaar. De levensduur van de afgevoerde stamboekkoeien nam toe met ruim drie weken tot 2.255 dagen.

Volgens CRV hebben melkkoeien in Nederland niet eerder hogere levensproductie gehaald dan in het afgelopen boekjaar. De koeien die werden afgevoerd van de Nederlandse melkveebedrijven, produceerden in hun leven gemiddeld 38.327 kg melk met 4,38 procent vet en 3,57 procent eiwit (3.048 kg vet en eiwit), 926 kg melk en 77 kg vet en eiwit meer dan in het vorig boekjaar.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?