Gezondheid | Premium

Melken voor Morgen: Waarom de ene koe mastitis krijgt en de andere niet

Waarom krijgen enkele koeien met mastitis te maken terwijl de rest gezond blijft? Onderzoeker Sofie Piepers legt tijdens Melken voor Morgen uit hoe infectiedruk, ziekteverwekkers en immuniteit het ontstaan van een ontsteking na een infectie met een ziektekiem beïnvloeden.

Het ontstaan van een ontsteking na een infectie met een mastitisverwekker wordt beïnvloedt door de infectiedruk, de immuniteit van de koe en het type kiem dat is binnengedrongen. Sofie Piepers, verbonden aan de Faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Gent en mede-initiatiefnemer van zowel het M-team als Mexcellence, legt tijdens Melken voor Morgen uit hoe dit werkt. Melken voor Morgen is een studiedag die op donderdag 12 oktober plaatsvond op Landgoed Nergena in Bennekom (Gld.).

Je hebt zojuist een Premium-artikel gelezen.
Het aantal premium-artikelen dat je kunt lezen is beperkt. Wil je meer Premium lezen? Maak dan een gratis profiel aan.
Dit Premium-artikel krijg je cadeau. Onbeperkt lezen? Nu proberen
Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?