Gezondheid

Toch geen EHD in Zwitserland

Veehouders in Zwitserland, en ook in de rest van het noorden van Europa, kunnen een klein beetje adem opgelucht halen. De oprukkende virusziekte EHD werd na gevallen in Frankrijk ook in Zwitserland vastgesteld, waarmee het virus een grote sprong maakte. Vals alarm.

Hoewel deskundige Prof. Dr. Martin Beer van het instituut voor virusdiagnostiek van het Duitse Friedrich-Loeffler-Instituut (FLI) stelde dat EHD, een virusziekte die aan het blauwtongvirus verwant is, stapsgewijs naar het noorden van Europa zou komen, was het ineens in Zwitserland in de tweede helft van oktober. Groot alarm dus, dat na hercontrole onnodig bleek. De WOAH (World Organisation for Animal Health) onderzocht bloedmonsters van twee vermeende EHD gevallen in Zwitserland en kwam tot een negatieve uitslag. Daarmee zijn de maatregelen die sinds 17 oktober golden in Zwitserland opgeheven, maar waakzaamheid blijft dus geboden.

Bron: 20minuten.ch

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?