Management

Nestlé betaalt extra aan Nieuw-Zeelandse melkveehouders voor duurzaamheidsdoelen

Voedingsgigant Nestlé gaat extra betalingen doen aan boeren van de Nieuw-Zeelandse zuivelcooperatie Fonterra. De betalingen zijn voor het behalen van duurzaamheidsdoelen uit een nieuwe overeenkomst.

Volgens de overeenkomst zal Nestlé naar verwachting 1 tot 2 Nieuw-Zeelandse dollarcenten meer betalen per kilogram vet en eiwit. Dit is afhankelijk van het aantal melkveehouders van Fonterra dat in het seizoen 2023-2024 een van de drie niveaus van de duurzaamheidsdoelen haalt.  De door Fonterra verwachte melkprijs die uitbetaald zal worden in 2024 ligt tussen de 7 en 8 Nieuw-Zeelandse dollar per kg vet en eiwit.

“Nestlé haalt al meer dan honderd jaar zuivel uit Nieuw-Zeeland en we zullen doorgaan met het ondersteunen van boeren, samen met onze partners, om nieuwe economische mogelijkheden te ontwikkelen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen,” aldus Jennifer Chappell, CEO van Nestlé Nieuw-Zeeland.

Fonterra streeft ernaar om in 2050 netto geen koolstofdioxide meer uit te stoten. Daarom lanceerde de zuivelgroep in 2021 het programma ‘Co-operative Difference Payment’, waarbij melkveebedrijven die op een duurzame wijze melk van hogere kwaliteit produceren, een ander bedrag betaald krijgen per kilogram vet en eiwit.

Bron: Dairyherd

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?