Melken

Belgische melkveehouders melken twee miljoen kg melk in twee jaar met één robot

Melkveehouders Jef en Natalie Geerts uit het Belgische Pulderbos hebben in twee jaar tijd twee miljoen kg melk gemolken met hun Delaval VMS V300 melkrobot.

De 7-daagse gemiddelde dagproductie van de melkrobot op het bedrijf ligt op 3.000 kg, met een gemiddelde productie van 41 kg melk per koe, een vetgehalte van 4,3 procent en een eiwitgehalte van 3,6 procent.

Gemiddeld werden er in deze tijd 74 koeien gemolken op het bedrijf. De hoge productie is volgens Jef Geerts mede dankzij de goede speenplaatsing van zijn koeien. Hier focusten zij voordat de robot in 2020 geplaatst werd al op, waardoor er geen koeien weggedaan hoefden te worden omdat deze niet door de robot gemolken konden worden.

“De snelle aansluittijd en melktijd maken het mogelijk om zo’n hoge productie op één melkrobot te realiseren”, concludeert Geerts. Ze behalen een melkstroom van gemiddeld 1400 gr/min per kwartier en er zijn gemiddeld 2,4 melkingen per koe per dag. In de komende vijf jaar willen zijn nog een robot plaatsen om het volledige potentieel van hun koeien te bereiken.

Foto: Stijn van de Pol (Leenaerts Agro Techniek) feliciteert Jef en Nathalie Geerts met het behaalde resultaat

 

 

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?