Management | Markt

Global Dairy Trade: prijssprong op internationale veilingen

Het meest recente Global Dairy Trade-event voor zuivelproducten sloot met een 11,4 procent hogere prijs over alle verhandelde producten en hoeveelheden.

De gemiddelde prijs die werd betaald was 3.327 dollar per ton. Totaal werd 27.735 ton aan zuivelproducten verhandeld. 166 kopers hebben gehandeld. Een vergelijkbaar resultaat boekte de beurs voor het laatst in maart 2015.

Het sterkste product was volmelkpoeder. De prijs lag 19,8 procent hoger en daarmee op 3.317 dollar per ton. Op de tweede plek kwam mager melkpoeder met een prijsstijging van 6,5 procent tot 2.329 dollar per ton. Voor boter was er een prijsstijging van vier procent tot 4.146 dollar per ton, watervrij melkvet steeg met 2,6 procent tot 5.146 dollar per ton.

Voor enkele producten die op de beurs qua volume een kleinere plek innemen, zoals botermelkpoeder en lactose, daalden de prijzen. Het volgende Global Dairy Trade-event vindt plaats op 15 november.

Bron: globaldairytrade.info

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?