Management | Markt

Rusland: Handelsembargo heeft slechte invloed op kaaskwaliteit

Hoewel veel Russische zuivelmarktexperts het in 2014 afgekondigde embargo op import van levensmiddelen uit de EU zien als kans voor de binnenlandse kaasproducenten, neemt de directrice van het Russische verband van zuivelaars, Ljudmila Manitskaja, een kritische houding aan. De importstop heeft de kwaliteit van de levensmiddelen en ook de Russische kaasmarkt negatief beïnvloedt. Zo zei Manitskaja in een interview met het Russische agri-agentschap kort voor de jaarwisseling.

Voor de importstop werd in Rusland per jaar zo’n 428.000 ton kaas per jaar geproduceerd. 85 procent van de kaasmarkt werd gedekt met geïmporteerde kaas. De binnenlandse kaasproductie in 2017 wordt geschat op 600.000 ton waarmee 90 procent van de kaasbehoefte zou zijn gedekt. Ook verwijst Manitskaja naar meldingen van de federale toezichthoudende dienst voor dier- en plantgezondheid Rosselkhoznadzor. Volgens de dienst zou tot wel 35 procent van de kaas vals of vervalst zijn. Dat is een direct gevolg van de teruglopende koopkracht van de Russische burgers als ook van het invoerverbod op kwaliteitskaas.

Bron: AgE 

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?