Management

EkoNiva wil melkproductie verdubbelen naar 2 miljoen kg per dag

Het in Duitse handen zijnde megabedrijf in Rusland, EkoNiva, wil zijn melkproductie verdubbelen tot 2.000 ton melk (2 miljoen kg) per dag. Daarvoor moet de veestapel groeien tot 77.000 melkkoeien.

Volgens de cijfers die EkoNiva zelf publiceert, zou het bedrijf in maart dit al zo’n 1.200 ton per dag melken met 48.840 melkkoeien. Zo’n 24,5 kg per koe per dag dus. In totaal beschikte het bedrijf in maart over 100.000 stuks vee. Nu geeft het aan te willen doorgroeien naar 77.000 melkgevende koeien om dagelijks twee miljoen kg melk te produceren.

De Duitse onderneming Ekosem-Agrar bezit meerdere melkveebedrijven, verspreid door Rusland, die opereren onder de naam EkoNiva. Naar eigen zeggen is EkoNiva de grootste melkproducent van Rusland. In 2016 molk het bedrijf gemiddeld nog 27.400 koeien en telde de totale rundveestapel 63.900 dieren.

Foto: EkoNiva

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?