Management | Markt

Rode cijfers bij Fonterra

Voor het eerst in haar historie schrijft Fonterra rode cijfers. In de jaarrekening staat bij ‘resultaat na belastingen’ een rood getal van omgerekend 110 miljoen euro. Hoewel de omzet was gestegen met zes procent tot omgerekend 11,5 miljard euro, lag het resultaat na rente en belastingen 22 procent lager. De EBIT (Earnings Before Interest and Taxes) daalde naar omgerekend 508 miljoen euro.

De nieuwe directeur van Fonterra, Miles Hurell, geeft aan dat het resultaat van de onderneming moet worden verbeterd. De oorzaken van het slechte resultaat zijn onder meer schadevergoedingen aan Danone, een ongelukkige bedrijfsvoering in China, de hoge boterprijs en een te hoge uitbetalingsprijs voor de melk.

De uitbetalingsprijs voor de melk, zou anders dan aangekondigd in mei jongstleden, toch niet op 7 Nieuw-Zeelandse dollars per kg vet en eiwit (30 eurocent per liter) komen, maar niet hoger worden dan 6,75 Nieuw-Zeelandse dollar.

Bron: Fonterra

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?