Management | Markt

China: gemiddeld 7.000 kg, celgetal 309.000

In de herfst van 2018 werden in China veel kinderen ziek door verontreinigingen van melkpoeder. Zes kinderen stierven. Het Landbouwministerie in Peking wijst er nu op dat China de kwaliteit van de zuivelproducten in de laatste 10 jaar sterk verbeterd heeft.

Het aantal koeien dat professioneel wordt gehouden, op grote bedrijven, was in 2017 58,3 procent. De gemiddelde melkproductie steeg binnen 10 jaar van 4.800 naar 7.000 kg. De gemiddelde gehalten van de rauwe melk waren 3,8 procent vet en 3,23 procent eiwit. Het gemiddelde celgetal was met 309.000 cellen per milliliter onder de maximum waarden.

In het hele land opereren inmiddels meer dan 40 kwaliteitscontrole-organisaties. Alle inkoopstations en transportvoertuigen van melk zouden gecontroleerd worden. Het aantal controles waarbij aan de kwaliteitsvoorwaarden werd voldaan was 99,8 procent bij rauwe melk, bij babymelkpoeder 99,5 procent en bij overige zuivelproducten 99,2 procent.

Dat het vertrouwen in Chinese melkproducten groeit, zou ook blijken uit het feit dat de Chinese zuivelondernemingen Yili en Mengniu in de top 10 van de belangrijkste zuivelondernemingen ter wereld staan.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?