Management | Markt

VS: reclame-uitingen A2 melk worden aangevochten

In de VS wordt mogelijk een Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming op de vingers getikt die het land wil veroveren met A2 melk. Uitingen in de reclamecampagnes worden betwist en derhalve getoetst door de autoriteiten.

De Federal Trade Commission (FTC) van de VS gaat enkele reclameslogans van de Nieuw-Zeelandse firma A2 Milk Co. toetsen. De reden daarvoor is dat de NAD (National Advertising Division) die verantwoordelijk is voor zelfregulering van de Amerikaanse reclame-industrie, enkele in de reclame gebruikte slogans heeft voorgelegd aan de FTC. Het gaat om slogans als ‘A2 melk is beter verteerbaar’ en ‘kan helpen bij het voorkomen van ongemakken’. In beginsel werden deze uitspraken aangevochten door het NMPF, een vereniging van melkveehouders in de VS.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?