Management | Markt

Australië: Aldi doet niet mee aan steunprogramma melkveehouders

Australische melkveehouders hebben momenteel te maken met een zeer lang aanhoudende droogte. Daarom zouden supermarkten een toeslag van 10 Australische dollarcent, circa 6 eurocent, doorberekenen, zo was het voorstel voor een steunprogramma.

Aldi heeft besloten niet mee te doen aan het programma. David Littleproud, de Australische minister van landbouw, veroordeelde het besluit van Aldi scherp. Aldi reageerde echter ook stellig op de bekritisering en verweerde zich met het feit dat het eerdere prijsverhogingen gerespecteerd heeft, maar de kostenverhoging niet heeft doorberekend in de consumentenprijs. Aldi wil de consument niet extra belasten bij de aankoop van melk.

De supermarkten verkopen melk voor ongeveer een Australische dollar per liter, zo’n 60 eurocent dus. Ook de supermarkten Coles en Woolworths doen niet mee aan het steunprogramma.

Tekst: Christine Stöcker – Bron: FAZ

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?