Management | Reportage

300 melkkoeien, twee locaties

Twee zoons van melkveehouder Jelle Hoekstra uit het Friese Tytstjerk wilden het bedrijf voortzetten. Daarom werd in eerste instantie gedacht aan een nieuwe stal voor 400 melkkoeien. Twee zaken hebben de Hoekstra’s aangezet tot het kiezen van een andere weg.

De Hoekstra’s hebben op hun tweede locatie, waar tot dit voorjaar enkel jongvee was gehuisvest, een nieuwe stal met twee melkrobots gebouwd. Daardoor melkt de maatschap nu ruim 300 koeien op twee locaties. Waarom de Hoekstra’s er voor kozen de stal voor 400 melkkoeien niet te bouwen, lees je in de reportage van vier pagina’s in Elite (oktober-november).

Lees het complete artikel in vakblad Elite:
Bekijk het proefabonnement ❯
Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?