Melkprijs

Melkprijzen maart 2019

In maart betaalden de belangrijkste Europese zuivelondernemingen gemiddeld 33,52 euro voor 100 kg standaardmelk. Dat is 33 eurocent minder dan in februari. Het niveau ligt gelijk aan dat van maart 2018.

Dat de gemiddelde prijs in maart lager uitviel dan in februari heeft te maken met de prijsdalingen met zuivelondernemingen Glanbia, Hochwald en Danone. De eerste hanteerde in februari een hogere prijs vanwege een bonus. De gemiddelde Europese melkprijs in maart was in maart 2019 en maart 2018 bovendien aan nagenoeg gelijk aan de gemiddelde maart-melkprijs over de jaren 2013 tot en met 2017. Ook voor de komende tijd lijkt de melkprijs zich redelijk vlak te gaan ontwikkelen.

Fonterra (Nieuw-Zeeland) hield de prijs in maart stabiel, de prijs in de VS schoot met omgerekend 2,60 euro per 100 kg omhoog door een andere waardering van het melkeiwit. De Nederlandse zuivelnoteringen zijn sinds maart behoorlijk stabiel door een wereldwijde balans in vraag en aanbod.

Elite-melkprijsvergelijking

In de Elite-melkprijsvergelijking vindt u een grafiek met de prijzen die de vijf belangrijke Europese zuivelaars uitbetaalden volgens de internationale melkprijsvergelijking die ZuivelNL maandelijks samenstelt.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?