Management | Markt

Wereldwijde melkproductie met 60 procent gestegen

De wereldwijde melkproductie is in de afgelopen twee decennia met zestig procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het IFCN Dairy Research Network. De vraag naar melk is gestegen in lijn met de productiegroei.

Onder meer in India, Brazilië, China, de Verenigde Staten en de EU is de melkproductie substantieel gestegen. De groei in India is het hoogst. In de afgelopen twintig jaar is daar de melkproductie gestegen met 115 miljoen ton.

In Oostenrijk, Japan en Rusland is de productie volgens het IFCN-rapport juist gedaald in de laatste twintig jaar. De Russische IFCN-researcher Mchael Mishchenko: “Met de groeiende wereldbevolking is het duidelijk dat de vraag naar zuivel sneller groeit dan het aanbod.” Mede daarom groeit de populariteit van plantaardige producten. Zo bleek tijdens de IFCN Dairy Conference. De verkoop van plantaardige melk is toegenomen, maar omvat een klein deel van de totale zuivel. Volgens het IFCN was de verkoop van plantaardige melk in 2018 slechts 4 procent van het verkooptotaal van koeienmelk.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?