Management | Markt

Arla-fabriek in Bahrein

Zuivelcoöperatie Arla heeft in Bahrein een nieuwe productielocatie ingewijd. Het Koninkrijk Bahrein ligt in de Perzisch Golf, tussen Qatar en Saudi-Arabië. Vanuit Bahrein wil Arla toekomen aan de groeiende vraag vanuit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

In mei dit jaar nam Arla een regionale smeltkaasonderneming over van Mondeléz International. Daar hoorde een productielocatie in Bahrein bij. Arla wist de omzet in Noord-Afrika en het Midden-Oosten te verdubbelen sinds 2010. Daarmee werd deze regio na Europa Arla’s grootste afzetmarkt. Met een productielocatie in de regio wil Arla de consumenten smeltkaas en gesteriliseerde room leveren die door kleinere transportafstanden tot zes weken langer houdbaar zijn.

Arla heeft gepland in de komende twee tot drie jaar 50 miljoen euro te investeren in de fabriek in Bahrein en wil in 2025 de productie hebben verhoogd tot 100.000 ton.

Tekst: Theresa Hagemann – Foto en bron: Arlafoods.de

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?