Algemeen

USA: Dean Foods failliet

De Amerikaanse melkverwerker Dean Foods heeft faillisement aangevraagd. Het bedrijf is met 66 productielocaties en 15.000 werknemers de elfde grootste zuivelonderneming wereldwijd. In het thuisland is Dean Foods de tweede grootste partij.

Dean Foods is een belangrijke leverancier van consumptiemelk. Het bedrijfsmodel is voor een aanzienlijk deel gebaseerd op de vermarkting van vloeibare melk. Dat was goed voor ongeveer tweederde van de totale omzet van 7,1 miljard euro (2018). Dean Foods is in de problemen geraakt bij het verliezen van Walmart, een van haar grootste klanten. Walmart heeft Dean Foods vaarwel gezegd en heeft een eigen fabriek voor consumptiemelk gebouwd.

De Rabobank biedt zoals het nu lijkt hulp. De bank heeft een lening van 796,8 miljoen euro toegezegd. Met dat geldt zou Dean Foods voorlopig verder kunnen. Inmiddels zijn er gesprekken gaande over een overname door de coöperatieve zuivelonderneming Dairy Farmers of America (DFA). Dean Foods is de grootste klant van de coöperatie. Het overnameplan moet nog goedgekeurd worden door de rechtbank en de mededingingsautoriteit. (Foto: Sioux City Journal / Bron: elite-magazin.de)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?