Management | Melken

Melkproductie belangrijkste reden voor verlengen lactatie

De melkproductie is voor melkveehouders het belangrijkste selectiecriterium om het inseminatiemoment uit te stellen en koeien een langere lactatie te laten maken. Dat is de conclusie uit een deelrapport van het project Lactatie op Maat van Wageningen University en Research.

Voor het project zijn veehouders gevraagd naar de motivatie en strategie bij het bewust verlengen van de lactatie (duurmelken). De selectiecriteria voor een verlengde lactatie verschilde per veehouder, maar is in veel gevallen gebaseerd op melkproductie tijdens de piek van de lactatiecurve, de daling in melkproductie of het aantal dagen in lactatie.

De belangrijkste redenen van de geïnterviewde melkveehouders om de lactatie te verlengen, waren minder afkalfmomenten, droogzetten bij een lagere melkproductie, minder kalveren, betere bevruchtingspercentages en arbeidsbesparing rondom droogzetten en afkalven.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
ManagementMelken
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?