Management | Markt

Rusland: Zelfvoorzieningsgraad melk in 2022 op 90 procent

De zelfvoorzieningsgraad voor melk zal in Rusland met steun van de staat verder stijgen. Volgens het Russische Landbouwministerie zal in 2022 van de in Rusland geconsumeerde zuivel 90 procent binnenlands zijn geproduceerd. Dat zou vijf procent meer zijn dan op dit moment.

Minister Jelena Fastowa rekent met een nationale melkproductie van 31,1 miljoen ton in 2019. Dat is twee procent meer dan in 2018. Volgens de opgave van ‘Milknews Analytical Center’ produceerden de Russische koeien tussen januari en september 2019 in totaal 24,2 miljoen ton melk. Dat zou 1,7 procent meer zijn dan in dezelfde periode in 2018.

Volgens marktanalisten zou de verdere groei echter geremd kunnen worden door matige vraag aan de consumentenkant en de uitbreiding van de Russische import. De invoer was in de eerste drie kwartalen van 2019 ongeveer 16 procent hoger dan in de eerste drie kwartalen van 2018 en kwam op vijf miljoen ton. De export van Russische zuivel groeide ook in het eerder genoemde tijdsbestek, maar slechts met vier procent tot 477.800 ton.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?