Management

DMK staakt de levering van Milram-producten

DMK stopt de levering van Milram-producten aan een aantal Duitse supermarkten. DMK was in onderhandeling met de supermarkten en eist een eerlijke prijs van de supermarktketen RTG Group.

De supermarkten vinden de prijsverhoging onaanvaardbaar en bestempelen die als enorm. Volgens DMK is deze prijsverhoging nodig om de kosten die melkveehouders maken voor duurzaamheid, klimaatbescherming en dierenwelzijn te vergoeden.

Duitse melkveehouders steunen de keuze van DMK om de levering te stoppen. Zelf helpen ze mee door de winkelschappen met Milram-producten leeg te kopen. De opgekochte producten worden geschonken aan de Duitse voedselbanken. In de onderstaande video demonstreren enkele melkveehouders hoe ze de Milram-schappen leegkopen.

Foto: Elite

Over de auteur: Sandra Wilgenhof
Sandra Wilgenhof (1998) studeert Dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Via stages op de middelbare school in aanraking gekomen met veehouderij en...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?