Management

Berglandmilch (A) verbiedt kunstmelk in opfok 

Vanaf april 2021 zullen alle melkveehouders die aan de Bergland-groep leveren, hun kalveren moeten opfokken met volle melk gedurende de volledige melkfase. Deze nieuwe productie-eis heeft de Oostenrijkse zuivelonderneming in een principebesluit vastgelegd.

Berglandmilch heeft negen productielocaties in Oostenrijk en verwerkt de melk van 10.600 melkveebedrijven, bijna 1,33 miljard kg in 2018. Het is ontstaan door het samengaan van zes Oostenrijkse zuivelondernemingen en werd zo de grootste zuivelaar van het land.

Josef Braunshofer, de directeur van de zuivelonderneming, baseert de beargumentering van het kunstmelkverbod op het willen inspelen op de wensen van de markt en de maatschappij. Dat is ondernemen met oriëntatie op de toekomst volgens Berglandmilch.

De komende tijd zullen de leverende melkveehouders worden geadviseerd over de omschakeling, de geldende deadlines en over duurzaam voeren van volle melk.

Tekst: Julia Exler – Bron: topAgrar Oostenrijk

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?