Management

Veel zorgen bij melkveehouders in Nieuw-Zeeland

In het kader van de parlementsverkiezingen in Nieuw-Zeeland op 17 oktober aanstaande, heeft de branchevereniging van de melkveehouders, DairyNZ, een enquête onder melkveehouders afgenomen. De resultaten worden gebruikt om de politici de problemen van de Nieuw-Zeelandse melkveehouders duidelijk te maken.

Volgens de enquête ervaart 42 procent van de melkveehouders in Nieuw-Zeeland de beperkingen die door de overheid worden opgelegd als een grotere bedreiging  dan klimaatverandering en de nijpende financiële situatie op de bedrijven. Bovendien gaf 62 procent dat een persoon binnen zijn of haar bedrijf, mogelijk dus ook de respondent zelf, last heeft van psychische problemen. Ook zijn de melkveehouders sceptisch over de waardeontwikkeling van hun bedrijf, 74 procent gaat ervan uit dat het bedrijf minder waard is geworden. Toch zou elke tweede melkveehouder het beroep nog altijd aanbevelen bij zijn of haar kinderen.

Bron: ‘The view from the cow shed’, DairyNZ

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?