Melkprijs

‘Groei melkproductie komt uit op 1,3 procent’

De Nederlandse melkproductie is in juni en juli gestegen. In augustus daalde de productie als gevolg van de hittegolf. Dat  meldt de Rabobank. Volgens de bank groeit de melkproductie dit jaar tussen de 1 en 1,3 procent.

Rabobank verwacht dat de melkprijs rond het huidige niveau blijft schommelen. Herstel laat voorlopig op zich wachten.

In Europa steeg de melkproductie in het eerste halfjaar sterk met 1,2 procent, inclusief een stijging van 1,7 procent in juni. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar steeg de melkproductie in de zeven voornaamste melkproducerende landen in de EU met 631 miljoen kilogram melk (+1,0%) in vergelijking met vorig jaar. Uitzonderlijk is de groei van 1,8% in de overige landen in de EU, waaronder Spanje (+3,1%) en België (+3,8%). Vanwege de stabiele melkprijzen en betere weersomstandigheden verwacht Rabobank  een groei van de EU-melkproductie met 1,1% in het derde kwartaal en 0,7% in het vierde kwartaal 2020. (Bron: Rabobank)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?