Management

Sieta van Keimpema voorzitter EMB

De binnen het European Milk Board (EMB) verenigde melkveehouders hebben de EMB-vicevoorzitter, Sieta van Keimpema, verkozen tot nieuwe voorzitter.

Van Keimpema volgt Erwin Schöpges op. Hij verlaat de EMB niet, maar gaat zich meer bezighouden met het uitrollen van ‘eerlijke melk’ in België en enkele Afrikaanse landen. De nieuwe vice-voorzitter van de EMB is de Deen Kjartan Poulsen.  Ze werden verkozen in de laatste algemene vergadering.  Behalve Keimpema traden de Duitser Elmar Hannen en de Belg Guy Francq toe tot het bestuur.

Keimpema onderstreepte bij haar benoeming dat de lobby voor Europese melkveehouders bij de instituten van de Europese Unie van groot belang zal blijven. Ze heeft een crisisbestendig Europese landbouwbeleid hoog op de EMB-lijst gezet.  Daarbij doelt ze op duidelijke perspectieven voor melkveehouders vanuit de Europese Green Deal en de strategie Farm to Fork. Daarvoor zal ze doorgaan met een actieve lobby bij de makers van het EU-landbouwbeleid. Concreet gaat het om stabiele en gezonde inkomens voor melkveehouders waarbij de toenemende kosten voor milieu- en klimaatregels en –doelen worden gedekt en niet op het bord van de producent terecht komen. Dat laatste is overigens ook het doel van het project ‘eerlijke melk’. De EMB wil er mee bereiken en laten zien dat kostendekkende melkprijzen en klimaat- en milieudoelen hand in hand kunnen gaan. Het is een label dat is uitgerold in onder meer Zwitserland, italie, Oostenrijk en Duitsland.

Bron en foto: EMB

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?