Management

Rek even uit Nederlandse melklevering

In Nederland werd in september 2020 met 0,3 procent iets meer melk geleverd dan in september 2019. In augustus was er wat krimp ten opzichte van een jaar eerder door de aanhoudende hitte. In de eerste negen maanden van 2020 werd 1,6 procent meer melk geleverd dan in de eerste negen maanden in 2019.

De hitteperioden hebben ook de EU-productie in 2020 behoorlijk stabiel gehouden, de groei was 1,9 procent in de periode januari tot en met augustus. In augustus is de groei echter afgezwakt naar 0,3 procent ten opzichte van augustus 2019. Onder meer in Nederland, Duitsland en Frankrijk was de tendens neerwaarts.

In de globaal belangrijke melkexportregio’s, de EU, de VS, Australië en Nieuw-Zeeland, groeit de melkplas al sinds de herfst van vorig jaar. De regio’s produceerden in augustus samen 23,5 miljoen ton melk wat 1,2 procent meer is dan de hoeveelheid in dezelfde periode van vorig jaar.

Bron: AMI

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?