Management | Markt

Corona-steun voor Amerikaanse melkveehouderij

Amerikaanse melkveehouders ontvangen een financiële tegemoetkoming voor geleden verliezen tijdens de coronapandemie. Dat schrijft het vakblad Dairy Herd Management. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) stelt 350 miljoen dollar (omgerekend 297 miljoen euro) beschikbaar voor compensatie. Ook het verzekeringsprogramma van de USDA, het Dairy Margin Coverage safety net program, krijgt een update.

Met het beschikbare bedrag zullen melkveehouders 80 procent van het inkomstenverschil per maand vergoed krijgen. De hoogte van de verliezen wordt gebaseerd op de periode juli tot en met december 2020. Hierbij is het maximum 5 miljoen pound (omgerekend 2,3 miljoen kg) geleverde melk.

Melkveehouders kunnen op vrijwillige basis meedoen aan het safety net program. Hieruit wordt een financiële steun betaalt aan deelnemende melkveehouders als het verschil tussen de voerprijzen en de melkopbrengsten beneden een bepaalde marge komt. Het ministerie van landbouw heeft aangekondigd de voerkostenformule aan te passen, zodat een beter beeld ontstaat van de werkelijke prijs die melkveehouders betalen. Dit zal met terugwerkende kracht vanaf januari 2020 gelden en ervoor zorgen dat de geleden verliezen realistisch worden berekend.

De melkveehoudersvakbond van de VS, NMPF, stelt blij te zijn met de inspanningen van de USDA, maar acht het beschikbare bedrag lang niet hoog genoeg om alle verliezen te kunnen dekken.

Over de auteur: Marjolein Nielen
Marjolein Nielen is geboren in 1999 en groeide op in Noord-Holland. Haar ouders hebben daar samen een melkveebedrijf. Ze studeerde Dier- en Veehouderij aan de...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?