Management

Zuivelondernemingen top 20: Lactalis is het grootst

Rabobank heeft haar top 20 van de zuivelondernemingen met de grootste omzet geactualiseerd. Lactalis is op dit moment met 20,2 miljard de grootste. Nestlé was voorheen de grootste en wisselde van plaats met Lactalis. De vijfde plaats is voor de Chinese onderneming Yili (12,1 miljard euro omzet), net als vorig jaar. Daarmee is Yili als acht jaar op rij de koploper onder Aziatische ondernemingen. De Nieuw-Zeelandse onderneming Fonterra heeft de zesde plek met 11,9 miljard euro omzet behouden.

FrieslandCampina staat met 11,1 miljard op de zevende plek. Op plek acht staat nu Arla dat de omzet verhoogde tot 10,6 miljard euro. Het Duitse DMK verloor een plek in de rang en eindigt 5,6 miljard euro omzet op plaats 12. Nieuw in de top 20 is de Duitse ondernemingsgroep Theo Müller met 4,5 miljard euro omzet.

De gezamenlijke omzet van de ondernemingen in de Global Dairy Top 20 daalde in Amerikaanse dollars met 0,1 procent (tegen 1,8 procent een jaar eerder). In euro’s met 1,9 procent. Het aantal fusies en overnames kwam in 2020 op zo’n 80 aangekondigde transacties tegen 105 in het jaar ervoor. In 2021 werden tot nu toe ook al 50 transacties aangekondigd.

Global Dairy Top 20: De jaarlijkse Dairy Top 20 van de Rabobank zet de leidende ondernemingen binnen de zuivelsector op een rij. De zuivel is binnen de levensmiddelenindustrie één van de meest waardevolle ketens. Op de jaarlijks gepubliceerde lijst van de Rabobank worden de ondernemingen naar omzet gerangschikt en laat se strategische bewegingen zien.

Bronnen: BRS, Rabobank, Finanznachrichten.de – Bron overzicht: Rabobank, 2021

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?