Gezondheid | Nieuws

Levensduur koeien op melkveebedrijven stijgt

De gemiddelde koe in 2018 werd op melkveebedrijven vijf jaar en acht maanden oud. Eind 2020 is die leeftijd gestegen naar ruim zes jaar. Dat meldt Veekijker op basis van de data-analyse van de diergezondheidsmonitoring.

In de analyse zijn alle melkveebedrijven ingedeeld in zes groepen op basis van levensduur: een constant hoge of constant lage levensduur, een stijgende of dalende levensduur, een stabiele of een wisselende levensduur. Op een bedrijf met een constant hoge levensduur bedroeg de gemiddelde levensduur ruim 7 jaar, op een bedrijf met een lage levensduur 5 jaar.

Bedrijven met een constante hoge levensduur hadden vaker een gesloten bedrijfsvoering. De uiergezondheid op die bedrijven scoort minder goed, maar dat heeft te maken met de stijgende leeftijd met een hoger tankmelkcelgetal als gevolg.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
GezondheidNieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de tweewekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?