Management

Ideeën gevraagd voor onderzoek in melkveehouderij

Melkveehouders kunnen ideeën voor onderzoek aandragen bij ZuivelNL. Het gaat dan om onderzoek naar bijvoorbeeld diergezondheid, bodem en bemesting, ruwvoerteelt, emissies of biodiversiseit.

Via ZuivelNL investeren Nederlandse melkveehouders jaarlijks zo’n 2 miljoen euro in onderzoek en innovatie. Om te komen tot meer vraaggestuurd onderzoek, roept ZuivelNL alle melkveehouders op hun ideeën voor onderzoek aan te dragen. Dat kan door in de maand maart een vragenlijst in te vullen op de website van ZuivelNL.

Na beoordeling van de ideeën door een panel van melkveehouders, besluit de themagroep Onderzoek & Innovatie van ZuivelNL welke ideeën voor onderzoek kunnen worden uitgewerkt in concrete projectvoorstellen. De onderzoeksprojecten kunnen vervolgens in 2023 starten.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?