Management

Australië: melkveehouders verkopen melk zelf op spotmarkt

In Australië is voor het eerst een veilingplatform in werking getreden waarmee melkveehouders hun melk zelf op de spotmarkt kunnen verkopen.

De vereniging van Australische melkveehouders (ADF) heeft medegedeeld dat het Australische melkprijs-intitiatief (AMPI) begin deze maand in de staat Victoria een eerste grondstoffenveiling heeft gehouden op het Mercari-platform. Voor Australische melkveehouders is het nu dus mogelijk hun melk te verkopen op de spotmarkt via een handelsplatform. Iedere tweede donderdag zal er voortaan een veiling zijn.

Dit voor Australische melkveehouders nieuwe verkoopkanaal zorgt voor een betere transparantie van de prijsvorming en geeft de producenten meer keuzes in aan wie ze de melk verkopen. Aldus de Australische landbouwminister David Littleproud.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?