Veevoer

Duitsland: tekort aan VLOG-veevoer

Er is in Duitsland een tekort aan gentechvrije veevoer (VLOG). Dat meldt het Milchindustrie Verband. Het tekort is het gevolg van de situatie in Oekraïne, het land dat een belangrijke leverancier van veevoergrondstoffen is.

Afgelopen december werd bekend dat driekwart van de in Duitsland geproduceerde melk VLOG-gecertificeerd is. En dat terwijl tien jaar geleden nog geen vijf procent van de Duitse melk gentechvrij was.

Op dit moment zijn er wel voeders die voldoen aan de VLOG-criteria beschikbaar, maar tegen heel hoge prijzen. Volgens het Milchindustrie Verband is het afsluiten van leveringscontracten voor later dit jaar bijna niet meer mogelijk. De grondstoffen worden met schepen vervoerd. Die schepen liggen in de haven van Odessa en kunnen momenteel geen kant op.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Veevoer
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?