Management

Groot-Brittannië: melkproductierecord in oktober

De melkveehouder in Groot-Brittannië leverden in oktober van dit jaar meer melk af dan ooit tevoren. Geschat wordt dat de melkveehouders tezamen 1,04 miljard liter leverden. Dat is 4 procent boven de prognose, ofwel 40 miljoen liter meer.

In Groot-Brittannië werd in oktober van 2022 drie procent meer melk geleverd aan de zuivelverwerkers dan in dezelfde maand in 2021. De redenen voor de recordhoeveelheid melk voor de maand oktober zijn de goede weersomstandigheden in het najaar in combinatie met de hogere melkprijs. Aldus Roland Sosna van zuivelmarkt-nieuwsportaal Moproweb. Sosna liet wel weten met een daling van de Britse melkhoeveelheid rekening te houden, omdat de voerkosten in de winter bepalend zijn voor de verdiensten van melkveehouders aan de melk.

Bron: moproweb

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?